اسید استئاریک

خلاصه


اسید استئاریک یک اسید چرب است که از ۱۷ کربن در یک زنجیره خطی به علاوه یک گروه اسید کربوکسیلیک تشکیل شده است که در یک انتها یک گروه کربوکسیل و در سر دیگر یک گروه متیل دارند.
استعلام قیمت

توضیحات

اسید استئاریک یک اسید چرب است که از ۱۷ کربن در یک زنجیره خطی به علاوه یک گروه اسید کربوکسیلیک تشکیل شده است که در یک انتها یک گروه کربوکسیل و در سر دیگر یک گروه متیل دارند. این ماده به بیشترین اتم هیدروژن پیوند دارد، بنابراین به اصطلاح گفته می شود که یک اسید چرب اشباع شده است.
اسید استئاریک ممکن است از بسیاری از چربی ها و روغن های حیوانی و گیاهی بدست آید و در دمای اتاق به شکل ماده جامدی مومی است. از آنجایی که چربی های حیوانی به طور معمول تری گلیسیرید هستند، می توان اسید استئاریک را از طریق تصفیه آب با فشار و درجه حرارت بالا بدست آورد. همچنین می توان آن را از هیدروژناسیون برخی روغن های گیاهی اشباع نشده نیز به دست آورد.

مقالات
مقاله۱:
تولید اسید استئاریک خالص

در واقع اسید استئاریک یک اسید آمینه بسیار رایج است که در ساخت بیش از ۳۲۰۰ محصول مراقبت از پوست و مو استفاده می شود. در برچسب های محصولات، گاهی اوقات با نام های دیگری از جمله Century ۱۲۴۰، cetylacetic acid، Emersol ۱۲۰، Emersol ۱۳۲، Emersol ۱۵۰، Formula ۳۰۰ و Glycon DP ذکر شده است.
چربی ها و روغن های غنی از اسید استئاریک:
• چربی حیوانی (تا ۳۰٪)
• چربی گیاهی (به طور معمول کمتر از ۵%)
از نظر بیوسنتز، اسید استئاریک از طریق کربوهیدرات ها و از طریق دستگاه های سنتز اسیدهای چرب تولید می شود که در آن استیل-CoA به بلوک های سازنده دو کربن کمک می کند. به طور کلی، کاربردهای اسید استئاریک از ویژگی دو عملکردی آن، با یک سر قطبی که می تواند به کاتیون های فلزی متصل شود و یک زنجیره غیر قطبی که حلالیت را در حلال های آلی ایجاد می کند، بهره می برد. این ترکیب منجر به استفاده از اسید آستئاریک به عنوان سورفکتانت و ماده نرم کننده می شود. اسید استئاریک تحت واکنش های معمول اسیدهای کربوکسیلیک اشباع شده قرار می گیرد که یکی از موارد قابل توجه کاهش الکل استئاریل و استری شدن با طیف وسیعی از الکل ها است.

مقاله ۲: دیتا شیت ایمنی
بانک اطلاعات مواد آرایشی به طور کلی اسید استئاریک را "ایمن و ملایم" توصیف می کند. با این حال، گفته می شود که اسید استئاریک می تواند برای کسانی که پوست حساس دارند تحریک کننده باشد. مانند سایر مواد شیمیایی، این ماده نیز می تواند یک ماده سرطان زا یا محصولی باشد که خطر سرطان را افزایش می دهد. طبق دستورالعمل های مشخص شده برای ایمنی اگر اسید استئاریک از طریق پوست جذب شود ممکن است مضر باشد.
همچنین ممکن است با علائمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال باعث تحریک دستگاه گوارش شود.

بازار فروش و کاربرد اسید استئاریک
با توجه به تنوع محصولات و مشتقات بدست آمده از اسید استئاریک این محصول بازار فروش بسیار خوبی چه در داخل کشور و چه در زمینه صادرات دارد. شرکت پدیدآورندگان جم با بهره گیری از امکانات به روز و کارکنان با تجربه موفق به تولید این محصول بسیار ارزشمند در عرصه تولید کشور ایران شده است. قیمت اسید استئاریک ارزان است به همین علت کاربرد گسترده ای پیدا کره و از آن در ساخت شمع، صابون و برخی مواد پلاستیکی استفاده می شود.
همچنین برای سخت شدن صابونهای تهیه شده از روغنهای گیاهی نیز استفاده می شود. از ترکیبات اسید استئاریک در تولید شامپوها، صابون های مایع و مواد آرایشی نیز استفاده می شود. اسید استئاریک برای تهیه نرم کننده های پارچه نیز به همراه روغن کرچک کاربرد دارد. از این اسید همچنین برای تولید مکمل های غذایی استفاده می شود. اسید استئاریک به عنوان یک عامل ضد دیابت و آنتی اکسیدان نیز شناخته شده است.
برخی دیگر از کاربردهای این اسید به شرح ذیل است:

به عنوان افزودنی غذایی
اسید استئاریک (شماره E E۵۷۰) در برخی غذاها یافت می شود.

صابون، مواد آرایشی، شوینده
اسید استئاریک عمدتا در تولید مواد شوینده، صابون و مواد آرایشی مانند شامپوها و محصولات کرم اصلاح استفاده می شود. صابون ها مستقیماً از اسید استئاریک ساخته نمی شوند بلکه به طور غیرمستقیم با صابون سازی تری گلیسیریدهای متشکل از استرهای اسید استئاریک ساخته می شوند. استرهای اسید استئاریک با اتیلن گلیکول، استئارات گلیکول و دیستئارات گلیکول برای تولید اثر براق بودن در شامپوها، صابون ها و سایر محصولات آرایشی استفاده می شود. آنها به صورت مذاب به محصول اضافه می شوند و اجازه می یابند در شرایط کنترل شده متبلور شوند.
مواد شوینده نیز از آمیدها و مشتقات کوارتار آلکیلامونیوم اسید استئاریک بدست می آیند.

ساخت باتری
اسید استئاریک به عنوان یک افزودنی منفی در ساخت باتری های اسید سرب استفاده می شود. این باور وجود دارد که اسید استئاریک، خاصیت آبگریزی بار منفی را، خصوصاً در طی فرآیند شارژ باتری خشک افزایش می دهد.
در نتیجه، زمان شارژدهی یک باتری خشک بدون بار در هنگام پر کردن و شارژ اولیه (IFC) نسبت به باتری مونتاژ شده با صفحاتی که حاوی مواد افزودنی اسید استئاریک نیستند، نسبتاً کم است.

صنعت شمع سازی
اسیدهای چرب از جمله اسید استئاریک از عناصر سنتی مورد استفاده در صنعت شمع سازی هستند.

ساخت آبنبات
از اسید استئاریک به همراه قند ساده یا شربت ذرت به عنوان سفت کننده آب نبات استفاده می شود. ساخت مواد آتش بازی در آتش بازی، اغلب از اسید استئاریک به عنوان پوشش پودرهای فلزی مانند آلومینیوم و آهن استفاده می شود. این ماده از اکسیداسیون جلوگیری می کند و اجازه می دهد ترکیبات برای مدت زمان طولانی تری ذخیره شوند.

مشخصات

نقطه جوش(°C) ۷۲۱ سانتی گراد
شکل ظاهری سفید جامد
نقطه ذوب ۱۵۷.۳ سانتی گراد
حلالیت در آب ( سانتی گراد۲۰) ۳
فرمول مولکولی C۱۸H۳۶O۲
ضریب شکست ۱.۴۲۹۹
چگالی گرم به مول ۰.۸۴۷ در ۷۰سانتی گراد
جرم مولکولی گرم بر مول ۲۸۴.۴۸

نظرات

5/5 0 0 0

ویدئو ها

کاتالوگ

محصولات مرتبط
کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید

کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید چیست؟ ساختار کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید مخلوطی از دی اتانول آمیدهای اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن نارگیل است که تقریباً از ۴۸.۲٪ اسید لوریک، ۱۸٪ اسید میریستیک، ۸.۵٪ اسید پالمیتیک، ۸٪ اسید کاپریلیک، ۷٪ اسید کاپریک، ۶٪ اسید اولئیک، ۲.۳٪ اسید استئاریک و ۲٪ لینولئیک اسید تشکیل شده است. کوکامید DEA یک سورفاکتانت است که از تغییر شیمیایی ترکیب شیمیایی برخی اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل با دی اتانول آمین ساخته می شود. نتیجه این تغییر شیمیایی یک مایع چسبناک و کهربایی رنگ است که به عنوان ماده کف کننده و امولسیون کننده در محصولات آرایشی، بهداشتی و مراقبت شخصی استفاده می شود. شما میتوانید برای خرید این محصول از مجموعه پدید آورندگان جم بر روی لنیک زیر کلیک نمایید.

اتیلن دی آمین تترا استیک اسید

اتیلن دی آمین تترا استیک اسید

کوکامیدو پروپیل هیدروکسی سولتین بنزاجم

کوکامیدو پروپیل هیدروکسی سولتین یک سورفکتانت آمفوتری است که به عنوان سورفکتانت نوع دوم می‌تواند در تقویت خاصیت کف سازی و غلظت دهندگی در محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. این ماده بسیار ملایم است و می توان از آن برای تولید شامپو، مرطوب کننده، صابون، شوینده، پاک کننده های چند منظوره سطوح استفاده کرد.

کوکونات دی اتانول آمید

کوکونات دی اتانول آمید

سویا فتی اسید دی اتانول آمید 

سویا فتی اسید دی اتانول آمید سویا فتی اسید دی اتانول آمید با نام مصطلح Fatty acid-diethanolamine condensate از جمله ترکیبات شیمیایی است که به عنوان ماده اولیه مصرفی در صنایع مختلف به کار می رود.

آلکیل لاکتات

آلکیل لاکتات یک ماده مرطوب کننده بسیار قوی و قوام دهنده بسیار خوب در محیط های الکلی و آبی است. همچنین اسید لاکتات یک امولسیون کننده ملایم است که مانع ایجاد حساسیت پوستی شده و خاصیت کدر بودن را در محصولات شفاف کننده کاهش داده و تاثیر بسیار کمی بر کف کنندگی محصول دارد.

انیدرید مالئیک

انیدرید مالئیک یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی C۲H۲ (CO) ۲O است که به صورت صنعتی در مقیاس وسیع برای کاربردهایی در زمینه ساخت درپوش ها و پلیمرها به کار می رود.

الکیل بنزن سولفونیک اسید

الکیل بنزن سولفونیک اسید یک دسته از سورفاکتانت های آنیونی هستند که از یک گروه سولفونات آب دوست و یک گروه آلکیل بنزن آبگریز تشکیل شده است.

اتیلن گلیکول مونواستارات

اتیلن گلیکول مونو استئارت یک ترکیب آلی با فرمول مولکولی C۲۰H۴۰O۳ است که غالبا در صنایع تولید کننده مواد آرایشی بهداشتی به کار می رود.

اسید استئاریک

اسید استئاریک یک اسید چرب است که از ۱۷ کربن در یک زنجیره خطی به علاوه یک گروه اسید کربوکسیلیک تشکیل شده است که در یک انتها یک گروه کربوکسیل و در سر دیگر یک گروه متیل دارند.

دی متیل آمینوپروپیل آمین

دی متیل آمینوپروپیل آمین (DMAPA) مایعی بی رنگ تا زرد رنگ است و بویی شبیه به آمین دارد. این ماده به راحتی در آب و سایر مایعات ارگانیک قابل حل است و کاربردهای بسیار زیادی دارد.

ایزوتیازولین

ایزوتیازولین (گاهی ایزوتیازولون) یک ترکیب شیمیایی هتروسیکلیک با فرمول شیمیایی C۳H۳NOS است که در مقایسه با بسیاری از هتروسیکل ها، ترکیب ساده ای دارد و کشف آن نسبتاً همین اواخر رخ داده است. گزارش هایی در مورد این ماده برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ منتشر شده اند.

گلیسیرین

گلیسیرین ترکیب الکلی قندی می باشد که به عنوان ماده اولیه در تولید انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت پدید آورندگان جم تولید کننده انواع مواد شیمیایی از جمله گلیسیرین می باشد. شرکت پدیدآورندگان جم بزرگترین تولید کننده انواع مواد اولیه و فینیش آرایشی در کشور می باشد. شرکت پدیدآورندگان با هدف کمک به تولید ملی انواع مواد اولیه شیمیایی شرکت های تولید کننده لوازم آرایشی، شوینده ها و ... را تولید و عرضه می کند. تمامی محصولات ارائه شده توسط شرکت پدیدآورندگان با توجه به جدید ترین نوآوری های انجام شده در ساختار شیمیایی این مواد تولید و عرضه می شوند. یکی از محصولات این شرکت که امروزه به بررسی ویژگی ها، کاربرد ها و تاریخچه آن می پردازیم، گلیسرین یا گلیسیرول می باشد که از لحاظ شیمیایی مایعی محلول در آب با ویژگی هایی از جمله، بی بویی، شفاف و چسبناک بودن می باشد. شما می توانید برای خرید گلیسیرین با مجموعه پدیدآورندگان تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید.

اسید سیتریک

اسید سیتریک از اسیدهای آلی موجود در مرکبات است که اغلب برای دادن طعم ترش و اسیدی به مواد غذایی و نوشیدنی ها اضافه می شود.

سدیم لوریل اتر سولفات

سدیم لوریل اتر سولفات ۲۹٪ یک سورفکتانت آنیونی است که می‌تواند در مقابل انجماد، پایداری مناسبی داشته باشد و از لحاظ مکانیکی نیز کاملاً پایدار است. به همین علت در صنایع ساخت لاتکس کاربرد فراوانی دارد. این ماده شیمیایی که نوعی امولسیفایر به شمار می آید می تواند در پلیمریزاسیون امولسیونی کاربرد داشته باشند. شرکت پدیدآورندگان جم تولید کننده انواع مواد شیمیایی، تولید کننده و عرضه کننده سدیم لوریل اتر سولفات با نام تجاری تگزاپن با درصد خلوص متفاوت می باشد. سدیم لوریل اتر سولفات ۶۰٪ نیز یک سورفکتانت آنیونی حاوی اتانول است که به شکل مایع شفاف در دمای اتاق دیده می شود. این محصول خاصیت فوق‌العاده‌ای برای ایجاد کف، مرطوب کنندگی و ضدعفونی کننده دارد. به همین علت می‌توان از آن برای تولید مایع ظرفشویی، شوینده های لباس و مواد شوینده مورد استفاده در کارواش ها برای شستشوی انواع ماشین و کامیون استفاده کرد. از جمله نام های تجاری این محصول عبارتند از: تگزاپون، سدیم لوریل اتر سولفات، سدیم لورت سولفات سدیم لوریل اتر سولفات دارای فرمول شیمیایی متغیر میباشد. شما می توانید برای خرید تگزاپون یا خرید سدیم لوریل اتر سولفات با ما تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید یا به فروشگاه پدیدآورندگان مراجعه نمایید.

اسید فسفریک

اسید فسفریک از جمله پرمصرف ترین اسیدهایی است که اغلب به نوشابه های گازدار اضافه می شود و یا در تهیه کود فسفات، تصفیه پس آب ها و خوراک دام به کار می رود.

استرکوات

استر کوات مایعی غلیظ به رنگ زرد روشن و شفاف و جزو ترکیبات آمونیوم چهارتایی است که می تواند در محصولات مختلف خاصیت نرم کنندگی، خوشبوکنندگی و مرطوب کنندگی داشته باشد.

دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات

دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات یک عامل تمیز کننده و پاک کننده ملایم است که می‌توان از آن در تولید شامپو، صابون‌، شامپوی بچه، کف سازها، محصولات شوینده، کرم ها و لوسیون ها استفاده کرد. به علاوه از این ماده شیمیایی که از نوع سورفکتانت است، برای ساخت لاتکس ها نیز استفاده می شود. دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات با نام انگلیسیDISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE شناخته می‌شود. دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات یک ماده تجزیه پذیر بیولوژیکی است. بهتر است برای ذخیره‌سازی این ماده شیمیایی احتیاط لازم را به عمل آورید و برای کار با آن از دستکش استفاده کنید. از تماس مستقیم این ماده شیمیایی با چشم‌ها و پوست نیز باید جلوگیری شود و در صورت تماس به سرعت چشم‌ها و دست خود را بشویید. توصیه می شود که دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات را در ظروف دربسته و در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری کرده و از یخ زدن آم جلوگیری کنید. در صورتی که ماده یخ زد، به آرامی آن را گرم کرده و هم بزنید تا مطمئن شوید که تمام مواد به صورت همگن در آمده اند و سپس از آن استفاده کنید. بهتر است برای مدت طولانی این ماده را در دمای بالاتر از ۳۰ درجه سانتیگراد قرار ندهید. سولفوسوکسینات ها معمولاً تا حدودی در دماهای متغیر ناپایدار هستند و نسبت به کاهش PH و افزایش مواد غیر یونی که ویسکوزیته آن را افزایش می‌دهند، حساسند.

بنزالکونیوم کلراید

بنزالکونیوم کلراید (BKC)، مایع غلیظ بی رنگی است که به دلیل خاصیت ضد میکروبی که در برابر طیف گسترده ای از باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها دارد، کاربردهای گسترده ای دارد. بنزالکونیوم کلراید برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ توسط Gerhard Domagk کشف شد و در بازار با نام chlorides zephiran به عنوان ضدعفونی کننده قوی عرضه شد. اولین محصول حاوی بنزالکونیوم کلراید در سال ۱۹۴۷ در آژانس حفاظت از محیط زیست در ایالات متحده به ثبت رسید. از آن زمان به بعد، این ماده در انواع مختلفی از محصولات مورد استفاده قرار می گیرند که طیف گسترده ای از محصولات خانگی، کشاورزی، صنعتی و درمانی را شامل می شوند. از جمله نام های تجاری این محصول عبارتند از: Zephiral،Zephiran chloride ، Osvan ، Paralkan ، Germitol ، Germici، Enuclen ،Drapolex ،Drapolene ، Cequartyl ، Benzalkonium A ، Benirol ، Bayclean ، Ammonyx. این ماده یک نمک آلی است که بعنوان یک ترکیب آمونیوم ۴تایی طبقه بندی می شود و دارای ۳ دسته کاربرد اصلی است : • بایوساید • سورفکتانت کاتیونی • و بعنوان یک عامل انتقال فاز

کوکامیدو پروپیل بتائین

کوکامید پروپیل بتائین از استرهای کوکو متیل مشتق می‌شود و به عنوان یک سورفکتانت آمفوتری ملایم که دارای خاصیت ایجاد کف و تغلیظ کنندگی است.

روغن نارگیل

روغن نارگیل یا روغن کوپرا، یک روغن خوراکی است که از هسته یا گوشت میوه نارگیل های بالغ برداشت شده از کف نارگیل (Cocos nucifera) استخراج می شود و کاربرد های مختلفی دارد. به دلیل محتوای بالای چربی اشباع شده، اکسید آن در برابر پوسیدگی مقاوم است و تا شش ماه در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد (۷۵ درجه فارنهایت) بدون خراب شدن دوام می آورد. از روغن نارگیل برای تهیه مواد آرایشی-بهداشتی و به عنوان یک ماده خوراکی استفاده می شود. روغن نارگیل نسبت به سایر روغن ها پایدارتر است و در دمای ۲۲تا ۲۴ درجه سانتی گراد ذوب می شود. از طرفی در مقایسه با سایر روغن های سرخ کردنی دمای لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه بیشتر است، در نتیجه حتی در حرارت بالا نیز نمی سوزد و دود نمی کند. شما می توانید برای خرید روغن نارگیل با مجموعه پدیدآورندگان تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید.

ریتاردر

ریتاردر کاربرد جهت مصارف نساجی ترکیب ترکیبات آمونیوم چهارتایی مکانیسم اثر این محلـــول با توجــه به خــواص شیمیایی سطح فعــال کاتیــونی قادر اســت تا جهت اشغــال مناطـــق آنیونی با رنگزایی کاتیونی مورد مصــرف رقابت نمــاید و در مراحل بعدی و با افزایش دما، برخــی از پیوندهای کاتیونی ریتاردر با الیاف ، شکــسته شده و ضمن تامین مــکان های اتصال جدید بـرای ماده رنگزای کاتیونی ، باعث کنترل سرعت جذب و کاملتر شدن رنگــرزی الیـاف و در نتیجه یکنواختی رنگ می گردد. 

نام محصول 6000 PAJ