الکیل بنزن سولفونیک اسید

خلاصه

الکیل بنزن سولفونیک اسید یک دسته از سورفاکتانت های آنیونی هستند که از یک گروه سولفونات آب دوست و یک گروه آلکیل بنزن آبگریز تشکیل شده است.
استعلام قیمت

توضیحات

الکیل بنزن سولفونیک اسید
یک طبقه از سورفاکتانت های آنیونی هستند که از یک گروه سولفونات آب دوست و یک گروه آلکیل بنزن آبگریز تشکیل شده است.
همراه با سدیم لورات سولفات، الکیل بنزن سولفونیک اسید یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین مواد شوینده مصنوعی است که ممکن است در محصولات مراقبت شخصی (صابون ها، شامپوها، خمیر دندان و غیره) و محصولات پاک کننده خانگی (مواد شوینده لباس، مایع ظرفشویی، اسپری تمیز کننده) وجود داشته باشد.
این ماده شیمیایی برای اولین بار در دهه ۱۹۳۰ به صورت آلکیل بنزن سولفونات های منشعب (BAS) معرفی شد. با این حال به دنبال نگرانی های زیست محیطی، در طول دهه ۱۹۶۰ با آلکیل بنزن سولفونات های خطی (LAS) جایگزین شدند. اگر شرایط مناسبی فراهم شود، BAS و ASL دارای قدرت پاک کنندگی یکسانی هستند، اگرچه BAS در شرایط سختی آب بالا بهتر عمل می کند.
تولید الکیل بنزن سولفونیک اسید به طور قابل توجهی از حدود ۱ میلیون تن در سال ۱۹۸۰، به حدود ۳.۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است، که باعث می شود پس از صابون ها بیشترین تولید سورفکتانت آنیونی را داشته باشند. 

مقالات
مقاله۱:

دیتا شیت ایمنی

نکات ایمنی هنگام تماس با الکیل بنزن سولفونیک اسید
- در صورت تماس با چشم، بلافاصله با آب فراوان بشویید. حداقل به مدت ۱۵ دقیقه بلافاصله چشم ها را با آب فراوان بشویید و در صورت ادامه ناراحتی به دنبال مشاوره پزشکی باشید.
- پس از تماس با پوست، بلافاصله آن را با آب فراوان بشویید.
- از لباس های محافظتی مناسب، دستکش و محافظ چشم / صورت استفاده کنید.
- در صورت بلعیدن، دهان را با آب فراوان بشویید.
- لباسهای آلوده را بردارید و قبل از استفاده مجدد خوب بشویید.

اقدامات مبارزه با اتش:
در صورت آتش سوزی، وسایل خاموش کننده مناسب شامل کف مقاوم در برابر الکل، یا اسپری آب را به کار ببرید. برای آتش سوزی های کوچک، از پودر شیمیایی خشک، دی اکسید کربن، شن یا خاک استفاده کنید. برای خنک کردن ظروف در معرض آتش، از جت آب استفاده نکنید.

تدابیر ضروری
کارکنان درگیر پاکسازی باید از لباس محافظ کامل استفاده کنند. همه موارد غیر ضروری را برای از بین بردن تمام منابع اشتعال تخلیه کنید. در صورت امکان، نشت را متوقف کنید. تهویه هوا را افزایش دهید. این ماده یک اسید خورنده است. اجازه ندهید محصول به زهکش ها یا مجاری آب برسد. اگرمحصول وارد آبراهه شد، به سازمان حفاظت از محیط زیست محل خود اطلاع دهید.

روش ها و موادی برای مهار و تمیز کردن
ریختن کم اسید:
محصول ریخته شده را با استفاده از مواد جاذب مانند شن و ماسه یا خاک خیس کنید. مواد آلوده را به یک ظرف مهر و موم شده، دارای برچسب برای بازیابی یا دفع ایمن انتقال دهید. پس از اتمام برداشتن، محل ریختن اسید را با آب فراوان شستشو داده و آب آلوده را دور بریزید.
ریختن زیاد اسید: با ایجاد یک مانع از گسترش نشت و آلودگی فاضلاب ها جلوگیری کنید.
نگهداری برای بازیابی یا دفع ایمن: باقیمانده ها را با آب شستشو ندهید، آنها را به عنوان مواد آلوده نگه دارید. اجازه دهید باقیمانده ها بخار شوند یا با شن و ماسه یا خاک خیس بخورند و سپس با خیال راحت آنها را دور بریزید.

بازار فروش و کاربرد الکیل بنزن سولفونیک
الکیل بنزن سولفونیک اسید با عنوان سولفوناتهای آلکیل بنزن شاخه ای (BAS) اولین بار در اوایل دهه ۱۹۳۰ معرفی شدند و از اواخر دهه ۱۹۴۰ به بعد شاهد رشد قابل توجه مصرف آنها در صنایع مختلف بودیم.
اما به این علت که تخریب آن به علت شاخته دار بودن در محیط زیست بسیار سخت است، طی دهه ۱۹۶۰ از اکثر محصولات شوینده حذف شد و با آلکیل بنزن سولفونات های خطی (LAS) جایگزین شد. الکیل بنزن سولفونیک اسید به شکل آلکیل بنزن سولفونات های خطی (LAS) به صورت صنعتی توسط سولفوناسیون آلکیل بنزن های خطی (LAB) تهیه می شوند. با درنظر داشتن اینکه این محصول کاربردهای زیادی در صنایع تولیدی دارد و بازار فروش آن طی چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشته، شرکت پدیدآورندگان جم با سابقه طولانی در امر تولید مواد اولیه شیمیایی مورد نیاز صنایع و تولیدی های کشور، کیفیت الکیل بنزن سولفونیک اسید را مطابق آنالیزهای استاندارد تضمین نموده و آن را با قیمت بسیار مناسب به بازار عرضه می کند. برخی از کاربردهای الکیل بنزن سولفونیک اسید به شرح ذیل است:

تولید مواد شوینده
از اسید آلکیل بنزن سولفونیک خطی به طور عمده برای تولید مواد شوینده خانگی از جمله پودر لباسشویی، مایعات لباسشویی، مایعات ظرفشویی و سایر مواد تمیز کننده خانگی استفاده می شود.

در کشاورزی
همچنین در موارد مختلف در صنایع مانند استفاده از یک اتصال دهنده و به عنوان یک امولسیون کننده برای علف کش های کشاورزی و در امولسیون به کار می رود.

برای تولید مواد آرایشی، بهداشتی
همراه با سدیم لورات سولفات، این اسید یکی از پرمصرف ترین مواد شوینده مصنوعی است که ممکن است در محصولات مراقبت شخصی (صابون ها، شامپوها، خمیر دندان و غیره) به کار رود.

مشخصات

نقطه جوش(°C) ۳۱۵ سانتی گراد
نقطه ریزش ۱۵- سانتی گراد
نقطه اشتعال(°C) ۹۴ سانتی گراد
ویسکوزیته(CPS) cps
شکل ظاهری مایع زرد رنگ
حلالیت در آب نسبتا حلال
چگالی ۱.۰۶ g/ml
فرمول مولکولی CH۳(CH۲)۱۱C۶H۴SO۳H
نقطه انجماد ۱۸- سانتی گراد
دسته بندی سورفکتانت
درصد ماده فعال %۹۷
وزن مولکولی ۳۲۶.۴۹
پایداری پایدار در شرایط عادی

نظرات

5/5 0 0 0

ویدئو ها

کاتالوگ

محصولات مرتبط
کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید

کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید چیست؟ ساختار کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید مخلوطی از دی اتانول آمیدهای اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن نارگیل است که تقریباً از ۴۸.۲٪ اسید لوریک، ۱۸٪ اسید میریستیک، ۸.۵٪ اسید پالمیتیک، ۸٪ اسید کاپریلیک، ۷٪ اسید کاپریک، ۶٪ اسید اولئیک، ۲.۳٪ اسید استئاریک و ۲٪ لینولئیک اسید تشکیل شده است. کوکامید DEA یک سورفاکتانت است که از تغییر شیمیایی ترکیب شیمیایی برخی اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل با دی اتانول آمین ساخته می شود. نتیجه این تغییر شیمیایی یک مایع چسبناک و کهربایی رنگ است که به عنوان ماده کف کننده و امولسیون کننده در محصولات آرایشی، بهداشتی و مراقبت شخصی استفاده می شود. شما میتوانید برای خرید این محصول از مجموعه پدید آورندگان جم بر روی لنیک زیر کلیک نمایید.

اتیلن دی آمین تترا استیک اسید

اتیلن دی آمین تترا استیک اسید

کوکامیدو پروپیل هیدروکسی سولتین بنزاجم

کوکامیدو پروپیل هیدروکسی سولتین یک سورفکتانت آمفوتری است که به عنوان سورفکتانت نوع دوم می‌تواند در تقویت خاصیت کف سازی و غلظت دهندگی در محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. این ماده بسیار ملایم است و می توان از آن برای تولید شامپو، مرطوب کننده، صابون، شوینده، پاک کننده های چند منظوره سطوح استفاده کرد.

کوکونات دی اتانول آمید

کوکونات دی اتانول آمید

سویا فتی اسید دی اتانول آمید 

سویا فتی اسید دی اتانول آمید سویا فتی اسید دی اتانول آمید با نام مصطلح Fatty acid-diethanolamine condensate از جمله ترکیبات شیمیایی است که به عنوان ماده اولیه مصرفی در صنایع مختلف به کار می رود.

آلکیل لاکتات

آلکیل لاکتات یک ماده مرطوب کننده بسیار قوی و قوام دهنده بسیار خوب در محیط های الکلی و آبی است. همچنین اسید لاکتات یک امولسیون کننده ملایم است که مانع ایجاد حساسیت پوستی شده و خاصیت کدر بودن را در محصولات شفاف کننده کاهش داده و تاثیر بسیار کمی بر کف کنندگی محصول دارد.

انیدرید مالئیک

انیدرید مالئیک یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی C۲H۲ (CO) ۲O است که به صورت صنعتی در مقیاس وسیع برای کاربردهایی در زمینه ساخت درپوش ها و پلیمرها به کار می رود.

الکیل بنزن سولفونیک اسید

الکیل بنزن سولفونیک اسید یک دسته از سورفاکتانت های آنیونی هستند که از یک گروه سولفونات آب دوست و یک گروه آلکیل بنزن آبگریز تشکیل شده است.

اتیلن گلیکول مونواستارات

اتیلن گلیکول مونو استئارت یک ترکیب آلی با فرمول مولکولی C۲۰H۴۰O۳ است که غالبا در صنایع تولید کننده مواد آرایشی بهداشتی به کار می رود.

اسید استئاریک

اسید استئاریک یک اسید چرب است که از ۱۷ کربن در یک زنجیره خطی به علاوه یک گروه اسید کربوکسیلیک تشکیل شده است که در یک انتها یک گروه کربوکسیل و در سر دیگر یک گروه متیل دارند.

دی متیل آمینوپروپیل آمین

دی متیل آمینوپروپیل آمین (DMAPA) مایعی بی رنگ تا زرد رنگ است و بویی شبیه به آمین دارد. این ماده به راحتی در آب و سایر مایعات ارگانیک قابل حل است و کاربردهای بسیار زیادی دارد.

ایزوتیازولین

ایزوتیازولین (گاهی ایزوتیازولون) یک ترکیب شیمیایی هتروسیکلیک با فرمول شیمیایی C۳H۳NOS است که در مقایسه با بسیاری از هتروسیکل ها، ترکیب ساده ای دارد و کشف آن نسبتاً همین اواخر رخ داده است. گزارش هایی در مورد این ماده برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ منتشر شده اند.

گلیسیرین

گلیسیرین ترکیب الکلی قندی می باشد که به عنوان ماده اولیه در تولید انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت پدید آورندگان جم تولید کننده انواع مواد شیمیایی از جمله گلیسیرین می باشد. شرکت پدیدآورندگان جم بزرگترین تولید کننده انواع مواد اولیه و فینیش آرایشی در کشور می باشد. شرکت پدیدآورندگان با هدف کمک به تولید ملی انواع مواد اولیه شیمیایی شرکت های تولید کننده لوازم آرایشی، شوینده ها و ... را تولید و عرضه می کند. تمامی محصولات ارائه شده توسط شرکت پدیدآورندگان با توجه به جدید ترین نوآوری های انجام شده در ساختار شیمیایی این مواد تولید و عرضه می شوند. یکی از محصولات این شرکت که امروزه به بررسی ویژگی ها، کاربرد ها و تاریخچه آن می پردازیم، گلیسرین یا گلیسیرول می باشد که از لحاظ شیمیایی مایعی محلول در آب با ویژگی هایی از جمله، بی بویی، شفاف و چسبناک بودن می باشد. شما می توانید برای خرید گلیسیرین با مجموعه پدیدآورندگان تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید.

اسید سیتریک

اسید سیتریک از اسیدهای آلی موجود در مرکبات است که اغلب برای دادن طعم ترش و اسیدی به مواد غذایی و نوشیدنی ها اضافه می شود.

سدیم لوریل اتر سولفات

سدیم لوریل اتر سولفات ۲۹٪ یک سورفکتانت آنیونی است که می‌تواند در مقابل انجماد، پایداری مناسبی داشته باشد و از لحاظ مکانیکی نیز کاملاً پایدار است. به همین علت در صنایع ساخت لاتکس کاربرد فراوانی دارد. این ماده شیمیایی که نوعی امولسیفایر به شمار می آید می تواند در پلیمریزاسیون امولسیونی کاربرد داشته باشند. شرکت پدیدآورندگان جم تولید کننده انواع مواد شیمیایی، تولید کننده و عرضه کننده سدیم لوریل اتر سولفات با نام تجاری تگزاپن با درصد خلوص متفاوت می باشد. سدیم لوریل اتر سولفات ۶۰٪ نیز یک سورفکتانت آنیونی حاوی اتانول است که به شکل مایع شفاف در دمای اتاق دیده می شود. این محصول خاصیت فوق‌العاده‌ای برای ایجاد کف، مرطوب کنندگی و ضدعفونی کننده دارد. به همین علت می‌توان از آن برای تولید مایع ظرفشویی، شوینده های لباس و مواد شوینده مورد استفاده در کارواش ها برای شستشوی انواع ماشین و کامیون استفاده کرد. از جمله نام های تجاری این محصول عبارتند از: تگزاپون، سدیم لوریل اتر سولفات، سدیم لورت سولفات سدیم لوریل اتر سولفات دارای فرمول شیمیایی متغیر میباشد. شما می توانید برای خرید تگزاپون یا خرید سدیم لوریل اتر سولفات با ما تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید یا به فروشگاه پدیدآورندگان مراجعه نمایید.

اسید فسفریک

اسید فسفریک از جمله پرمصرف ترین اسیدهایی است که اغلب به نوشابه های گازدار اضافه می شود و یا در تهیه کود فسفات، تصفیه پس آب ها و خوراک دام به کار می رود.

استرکوات

استر کوات مایعی غلیظ به رنگ زرد روشن و شفاف و جزو ترکیبات آمونیوم چهارتایی است که می تواند در محصولات مختلف خاصیت نرم کنندگی، خوشبوکنندگی و مرطوب کنندگی داشته باشد.

دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات

دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات یک عامل تمیز کننده و پاک کننده ملایم است که می‌توان از آن در تولید شامپو، صابون‌، شامپوی بچه، کف سازها، محصولات شوینده، کرم ها و لوسیون ها استفاده کرد. به علاوه از این ماده شیمیایی که از نوع سورفکتانت است، برای ساخت لاتکس ها نیز استفاده می شود. دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات با نام انگلیسیDISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE شناخته می‌شود. دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات یک ماده تجزیه پذیر بیولوژیکی است. بهتر است برای ذخیره‌سازی این ماده شیمیایی احتیاط لازم را به عمل آورید و برای کار با آن از دستکش استفاده کنید. از تماس مستقیم این ماده شیمیایی با چشم‌ها و پوست نیز باید جلوگیری شود و در صورت تماس به سرعت چشم‌ها و دست خود را بشویید. توصیه می شود که دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات را در ظروف دربسته و در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری کرده و از یخ زدن آم جلوگیری کنید. در صورتی که ماده یخ زد، به آرامی آن را گرم کرده و هم بزنید تا مطمئن شوید که تمام مواد به صورت همگن در آمده اند و سپس از آن استفاده کنید. بهتر است برای مدت طولانی این ماده را در دمای بالاتر از ۳۰ درجه سانتیگراد قرار ندهید. سولفوسوکسینات ها معمولاً تا حدودی در دماهای متغیر ناپایدار هستند و نسبت به کاهش PH و افزایش مواد غیر یونی که ویسکوزیته آن را افزایش می‌دهند، حساسند.

بنزالکونیوم کلراید

بنزالکونیوم کلراید (BKC)، مایع غلیظ بی رنگی است که به دلیل خاصیت ضد میکروبی که در برابر طیف گسترده ای از باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها دارد، کاربردهای گسترده ای دارد. بنزالکونیوم کلراید برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ توسط Gerhard Domagk کشف شد و در بازار با نام chlorides zephiran به عنوان ضدعفونی کننده قوی عرضه شد. اولین محصول حاوی بنزالکونیوم کلراید در سال ۱۹۴۷ در آژانس حفاظت از محیط زیست در ایالات متحده به ثبت رسید. از آن زمان به بعد، این ماده در انواع مختلفی از محصولات مورد استفاده قرار می گیرند که طیف گسترده ای از محصولات خانگی، کشاورزی، صنعتی و درمانی را شامل می شوند. از جمله نام های تجاری این محصول عبارتند از: Zephiral،Zephiran chloride ، Osvan ، Paralkan ، Germitol ، Germici، Enuclen ،Drapolex ،Drapolene ، Cequartyl ، Benzalkonium A ، Benirol ، Bayclean ، Ammonyx. این ماده یک نمک آلی است که بعنوان یک ترکیب آمونیوم ۴تایی طبقه بندی می شود و دارای ۳ دسته کاربرد اصلی است : • بایوساید • سورفکتانت کاتیونی • و بعنوان یک عامل انتقال فاز

کوکامیدو پروپیل بتائین

کوکامید پروپیل بتائین از استرهای کوکو متیل مشتق می‌شود و به عنوان یک سورفکتانت آمفوتری ملایم که دارای خاصیت ایجاد کف و تغلیظ کنندگی است.

روغن نارگیل

روغن نارگیل یا روغن کوپرا، یک روغن خوراکی است که از هسته یا گوشت میوه نارگیل های بالغ برداشت شده از کف نارگیل (Cocos nucifera) استخراج می شود و کاربرد های مختلفی دارد. به دلیل محتوای بالای چربی اشباع شده، اکسید آن در برابر پوسیدگی مقاوم است و تا شش ماه در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد (۷۵ درجه فارنهایت) بدون خراب شدن دوام می آورد. از روغن نارگیل برای تهیه مواد آرایشی-بهداشتی و به عنوان یک ماده خوراکی استفاده می شود. روغن نارگیل نسبت به سایر روغن ها پایدارتر است و در دمای ۲۲تا ۲۴ درجه سانتی گراد ذوب می شود. از طرفی در مقایسه با سایر روغن های سرخ کردنی دمای لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه بیشتر است، در نتیجه حتی در حرارت بالا نیز نمی سوزد و دود نمی کند. شما می توانید برای خرید روغن نارگیل با مجموعه پدیدآورندگان تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید.

ریتاردر

ریتاردر کاربرد جهت مصارف نساجی ترکیب ترکیبات آمونیوم چهارتایی مکانیسم اثر این محلـــول با توجــه به خــواص شیمیایی سطح فعــال کاتیــونی قادر اســت تا جهت اشغــال مناطـــق آنیونی با رنگزایی کاتیونی مورد مصــرف رقابت نمــاید و در مراحل بعدی و با افزایش دما، برخــی از پیوندهای کاتیونی ریتاردر با الیاف ، شکــسته شده و ضمن تامین مــکان های اتصال جدید بـرای ماده رنگزای کاتیونی ، باعث کنترل سرعت جذب و کاملتر شدن رنگــرزی الیـاف و در نتیجه یکنواختی رنگ می گردد. 

نام محصول 6000 PAJ