انیدرید مالئیک

خلاصه

انیدرید مالئیک یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی C۲H۲ (CO) ۲O است که به صورت صنعتی در مقیاس وسیع برای کاربردهایی در زمینه ساخت درپوش ها و پلیمرها به کار می رود. 
استعلام قیمت

توضیحات

یکی از مواد واسطه و بسیار مهم در صنعت پتروشیمی است که مصرف سالانه بالایی دارد. در اثر بکارگیری کاتالیزور مناسب، این ماده به اشکال ایزومری اش یعنی اسید فوماریک و اسید مالئیک در می آید.
فرمول شیمیایی انیدرید مالئیک به صورت C۲H۲(CO)۲O است که ماده ای جامد و بودار و بی رنگ می باشد و غالبا برای تولید پلیمرها به کار می رود.
انیدرید مالئیک با اکسیداسیون فاز بخار n- بوتان تولید می شود. پروسه کلی، گروه های متیل را به کربوکسیلات مبدل نموده و کل زنجیره را دهیدراته (هیدروژن زدایی) می کند. انتخابی بودن این فرآیند، با سیستم دو پیوندی مزدوج، قدرت انیدرید مالئیک را منعکس می کند. به طور سنتی آنیدرید مالئیک با استفاده از اکسیداسیون بنزن یا سایر ترکیبات معطر تولید می شد. در حالیکه از سال ۲۰۰۶ به بعد فقط چند کارخانه کوچکتر هستند که هنوز هم به استفاده از بنزن ادامه می دهند.
در هر دو مورد، بنزن و بوتان وارد جریان هوای گرم می شوند و مخلوط از طریق بستر کاتالیزور در دمای بالا منتقل می شود.نسبت هوا به هیدروکربن کنترل می شود تا مانع احتراق مخلوط شود. پنتا اکسید وانادیوم و تری اکسید مولیبدن کاتالیزورهای مورد استفاده برای مسیر بنزن هستند، در حالی که فسفات وانادیوم برای مسیر بوتان استفاده می شود تا آنیدریک مالئیک تولید شود.


مقالات
مقاله ۱: دیتا شیت ایمنی
طبق دستورالعمل های تعیین شده برای ایمنی این محصول مصرف زیاد این اسید می تواند خطراتی برای سلامتی داشته باشد.
تاثیر اندریک مالئیک بر سلامتی:
- این ترکیب خطرات زیست محیطی نسبتاً کمی دارد و به عنوان یک ماده کم خطر شناخته می شود که ویژگی های مهم آن موجب شده در برخی صنایع بسیار پرکاربرد شود.
- البته قرار گرفتن در معرض اندریک مالئیک ممکن است باعث تحریک دستگاه تنفسی، چشم ها، مخاط و پوست شود. این ماده شیمایی در اثر تنفس نیز می تواند حساسیت زا باشد.
- انیدرید مالئیک به سرعت هیدرولیز می شود و در حضور آب اسید مالئیک تشکیل می دهد. بنابراین یافتن آنیدرید مالئیک به شکل خالص در محیط طبیعی بعید است. اسید مالئیک در شرایط هوازی در لجن فاضلاب و همچنین در خاک و آب قابل تجزیه است.


در صورت آتش سوزی:
- وسایل خاموش کننده آتش ناشی از انیدرید مالئیک: آب، فوم، کف مقاوم در برابر الکل، پودر ABC
- خطرات ویژه ناشی از ماده یا ترکیب محصولات احتراق خطرناک: اکسیدهای نیتروژن (NOx)، مونوکسیدکربن (CO)، دی اکسیدکربن (CO۲)
- توصیه به هنگام آتش سوزی: در صورت آتش سوزی و / یا انفجار، بخار را تنفس نکنید. اقدامات مربوط به اطفا حریق را با محیط اطراف آتش تنظیم کنید. اجازه ندهید آب اطفا حریق وارد زهکشی ها یا مسیرهای آب شود. آب آتش نشانی آلوده را جداگانه جمع آوری کنید. با احتیاط های معمول از فاصله معقول با آتش مبارزه کنید.


نکات بسته بندی و حمل و نقل:
- انیدرید مالئیک مایع در تانکرهای جاده ای و / یا مخازن مخزنی ساخته شده از فولاد ضد زنگ وجود دارد که عایق بندی شده و با سیستم های گرمایشی برای حفظ دمای ۶۵-۷۵ درجه سانتیگراد تهیه شده است. خودروهای مخزن دار باید برای حمل و نقل انیدرید مالئیک مذاب تأیید شوند. انیدرید مالئیک مایع / مذاب ماده مطابق با RID / ADR ماده خطرناکی است.
- گلوله های انیدرید مالئیک جامد توسط کامیون ها حمل می شوند. بسته بندی آن نیز به طور کلی در کیسه های پلی اتیلن ۲۵ کیلویی است.


بازار فروش و کاربرد د انیدرید مالئیک
حدود ۵۰٪ از تولید انیدرید مالئیک در جهان در ساخت رزین های پلی استر اشباع نشده (UPR) استفاده می شود.
الیاف شیشه خرد شده برای تولید پلاستیک های تقویت شده با فایبرگلاس به UPR اضافه می شوند که در طیف وسیعی از کاربردها مانند قایق های تفریحی، لوازم حمام، اتومبیل، مخازن و لوله ها استفاده می شوند.
با درنظر گرفتن بازار وسیع فروش این محصول چه در داخل کشور و چه در زمینه صادرات، شرکت پدیدآورندگان جم، انیدرید مالئیک را با حفظ کیفیت اما با قیمت مناسب تولید کرده و به تولیدکنندگان مختلف داخلی و خارجی عرضه می کند. برخی از کاربردهای انیدرید مالئیک به شرح ذیل است:


در تولید الیاف و صنایع نساجی
انیدرید مالئیک به ۱،۴-بوتاندیول (BDO) هیدروژنه می شود، که در تولید پلی یورتان های ترموپلاستیک، الیاف الاستان / اسپندکس، رزین های پلی بوتیلن ترفتالات (PBT) و بسیاری از محصولات دیگر استفاده می شود.


در صنایع غذایی و شیرینی پزی
از مالئیک انیدرید در صنایع غذایی همچون شیرین کننده های مصنوعی و بهبود طعم استفاده می شود.


در تولید مواد آرایشی در رابطه با مو
مالئیک انیدرید همچنین در تهیه اسپری مو و چسب مو به کار می رود.


در تولیده حشره کش ها و محصولات کشاورزی
مالئیک انیدرید به عنوان یک پیش ماده در تولید مواد شوینده، حشره کش ها و قارچ کش ها، و سایر کوپلیمرها به کار می رود. 

مشخصات

نام شیمیایی انیدرید مالئیک
نقطه ذوب ۵۲.۸ سانتی گراد
نقطه انجماد ۵۲. ۲ سانتی گراد
فشار بخار ۰.۲ mmHg (۲۰°C)
چگالی g/cm۳ ۱.۴۸
وزن مولکولی ۹۸/۰۵۷ g.mol-۱
فرمول مولکولی C۴H۲O۳
نقطه جوش(°C) ۲۰۲ سانتی گراد

نظرات

5/5 0 0 0

ویدئو ها

کاتالوگ

محصولات مرتبط
کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید

کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید چیست؟ ساختار کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید مخلوطی از دی اتانول آمیدهای اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن نارگیل است که تقریباً از ۴۸.۲٪ اسید لوریک، ۱۸٪ اسید میریستیک، ۸.۵٪ اسید پالمیتیک، ۸٪ اسید کاپریلیک، ۷٪ اسید کاپریک، ۶٪ اسید اولئیک، ۲.۳٪ اسید استئاریک و ۲٪ لینولئیک اسید تشکیل شده است. کوکامید DEA یک سورفاکتانت است که از تغییر شیمیایی ترکیب شیمیایی برخی اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل با دی اتانول آمین ساخته می شود. نتیجه این تغییر شیمیایی یک مایع چسبناک و کهربایی رنگ است که به عنوان ماده کف کننده و امولسیون کننده در محصولات آرایشی، بهداشتی و مراقبت شخصی استفاده می شود. شما میتوانید برای خرید این محصول از مجموعه پدید آورندگان جم بر روی لنیک زیر کلیک نمایید.

اتیلن دی آمین تترا استیک اسید

اتیلن دی آمین تترا استیک اسید

کوکامیدو پروپیل هیدروکسی سولتین بنزاجم

کوکامیدو پروپیل هیدروکسی سولتین یک سورفکتانت آمفوتری است که به عنوان سورفکتانت نوع دوم می‌تواند در تقویت خاصیت کف سازی و غلظت دهندگی در محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. این ماده بسیار ملایم است و می توان از آن برای تولید شامپو، مرطوب کننده، صابون، شوینده، پاک کننده های چند منظوره سطوح استفاده کرد.

کوکونات دی اتانول آمید

کوکونات دی اتانول آمید

سویا فتی اسید دی اتانول آمید 

سویا فتی اسید دی اتانول آمید سویا فتی اسید دی اتانول آمید با نام مصطلح Fatty acid-diethanolamine condensate از جمله ترکیبات شیمیایی است که به عنوان ماده اولیه مصرفی در صنایع مختلف به کار می رود.

آلکیل لاکتات

آلکیل لاکتات یک ماده مرطوب کننده بسیار قوی و قوام دهنده بسیار خوب در محیط های الکلی و آبی است. همچنین اسید لاکتات یک امولسیون کننده ملایم است که مانع ایجاد حساسیت پوستی شده و خاصیت کدر بودن را در محصولات شفاف کننده کاهش داده و تاثیر بسیار کمی بر کف کنندگی محصول دارد.

انیدرید مالئیک

انیدرید مالئیک یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی C۲H۲ (CO) ۲O است که به صورت صنعتی در مقیاس وسیع برای کاربردهایی در زمینه ساخت درپوش ها و پلیمرها به کار می رود.

الکیل بنزن سولفونیک اسید

الکیل بنزن سولفونیک اسید یک دسته از سورفاکتانت های آنیونی هستند که از یک گروه سولفونات آب دوست و یک گروه آلکیل بنزن آبگریز تشکیل شده است.

اتیلن گلیکول مونواستارات

اتیلن گلیکول مونو استئارت یک ترکیب آلی با فرمول مولکولی C۲۰H۴۰O۳ است که غالبا در صنایع تولید کننده مواد آرایشی بهداشتی به کار می رود.

اسید استئاریک

اسید استئاریک یک اسید چرب است که از ۱۷ کربن در یک زنجیره خطی به علاوه یک گروه اسید کربوکسیلیک تشکیل شده است که در یک انتها یک گروه کربوکسیل و در سر دیگر یک گروه متیل دارند.

دی متیل آمینوپروپیل آمین

دی متیل آمینوپروپیل آمین (DMAPA) مایعی بی رنگ تا زرد رنگ است و بویی شبیه به آمین دارد. این ماده به راحتی در آب و سایر مایعات ارگانیک قابل حل است و کاربردهای بسیار زیادی دارد.

ایزوتیازولین

ایزوتیازولین (گاهی ایزوتیازولون) یک ترکیب شیمیایی هتروسیکلیک با فرمول شیمیایی C۳H۳NOS است که در مقایسه با بسیاری از هتروسیکل ها، ترکیب ساده ای دارد و کشف آن نسبتاً همین اواخر رخ داده است. گزارش هایی در مورد این ماده برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ منتشر شده اند.

گلیسیرین

گلیسیرین ترکیب الکلی قندی می باشد که به عنوان ماده اولیه در تولید انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت پدید آورندگان جم تولید کننده انواع مواد شیمیایی از جمله گلیسیرین می باشد. شرکت پدیدآورندگان جم بزرگترین تولید کننده انواع مواد اولیه و فینیش آرایشی در کشور می باشد. شرکت پدیدآورندگان با هدف کمک به تولید ملی انواع مواد اولیه شیمیایی شرکت های تولید کننده لوازم آرایشی، شوینده ها و ... را تولید و عرضه می کند. تمامی محصولات ارائه شده توسط شرکت پدیدآورندگان با توجه به جدید ترین نوآوری های انجام شده در ساختار شیمیایی این مواد تولید و عرضه می شوند. یکی از محصولات این شرکت که امروزه به بررسی ویژگی ها، کاربرد ها و تاریخچه آن می پردازیم، گلیسرین یا گلیسیرول می باشد که از لحاظ شیمیایی مایعی محلول در آب با ویژگی هایی از جمله، بی بویی، شفاف و چسبناک بودن می باشد. شما می توانید برای خرید گلیسیرین با مجموعه پدیدآورندگان تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید.

اسید سیتریک

اسید سیتریک از اسیدهای آلی موجود در مرکبات است که اغلب برای دادن طعم ترش و اسیدی به مواد غذایی و نوشیدنی ها اضافه می شود.

سدیم لوریل اتر سولفات

سدیم لوریل اتر سولفات ۲۹٪ یک سورفکتانت آنیونی است که می‌تواند در مقابل انجماد، پایداری مناسبی داشته باشد و از لحاظ مکانیکی نیز کاملاً پایدار است. به همین علت در صنایع ساخت لاتکس کاربرد فراوانی دارد. این ماده شیمیایی که نوعی امولسیفایر به شمار می آید می تواند در پلیمریزاسیون امولسیونی کاربرد داشته باشند. شرکت پدیدآورندگان جم تولید کننده انواع مواد شیمیایی، تولید کننده و عرضه کننده سدیم لوریل اتر سولفات با نام تجاری تگزاپن با درصد خلوص متفاوت می باشد. سدیم لوریل اتر سولفات ۶۰٪ نیز یک سورفکتانت آنیونی حاوی اتانول است که به شکل مایع شفاف در دمای اتاق دیده می شود. این محصول خاصیت فوق‌العاده‌ای برای ایجاد کف، مرطوب کنندگی و ضدعفونی کننده دارد. به همین علت می‌توان از آن برای تولید مایع ظرفشویی، شوینده های لباس و مواد شوینده مورد استفاده در کارواش ها برای شستشوی انواع ماشین و کامیون استفاده کرد. از جمله نام های تجاری این محصول عبارتند از: تگزاپون، سدیم لوریل اتر سولفات، سدیم لورت سولفات سدیم لوریل اتر سولفات دارای فرمول شیمیایی متغیر میباشد. شما می توانید برای خرید تگزاپون یا خرید سدیم لوریل اتر سولفات با ما تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید یا به فروشگاه پدیدآورندگان مراجعه نمایید.

اسید فسفریک

اسید فسفریک از جمله پرمصرف ترین اسیدهایی است که اغلب به نوشابه های گازدار اضافه می شود و یا در تهیه کود فسفات، تصفیه پس آب ها و خوراک دام به کار می رود.

استرکوات

استر کوات مایعی غلیظ به رنگ زرد روشن و شفاف و جزو ترکیبات آمونیوم چهارتایی است که می تواند در محصولات مختلف خاصیت نرم کنندگی، خوشبوکنندگی و مرطوب کنندگی داشته باشد.

دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات

دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات یک عامل تمیز کننده و پاک کننده ملایم است که می‌توان از آن در تولید شامپو، صابون‌، شامپوی بچه، کف سازها، محصولات شوینده، کرم ها و لوسیون ها استفاده کرد. به علاوه از این ماده شیمیایی که از نوع سورفکتانت است، برای ساخت لاتکس ها نیز استفاده می شود. دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات با نام انگلیسیDISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE شناخته می‌شود. دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات یک ماده تجزیه پذیر بیولوژیکی است. بهتر است برای ذخیره‌سازی این ماده شیمیایی احتیاط لازم را به عمل آورید و برای کار با آن از دستکش استفاده کنید. از تماس مستقیم این ماده شیمیایی با چشم‌ها و پوست نیز باید جلوگیری شود و در صورت تماس به سرعت چشم‌ها و دست خود را بشویید. توصیه می شود که دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات را در ظروف دربسته و در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری کرده و از یخ زدن آم جلوگیری کنید. در صورتی که ماده یخ زد، به آرامی آن را گرم کرده و هم بزنید تا مطمئن شوید که تمام مواد به صورت همگن در آمده اند و سپس از آن استفاده کنید. بهتر است برای مدت طولانی این ماده را در دمای بالاتر از ۳۰ درجه سانتیگراد قرار ندهید. سولفوسوکسینات ها معمولاً تا حدودی در دماهای متغیر ناپایدار هستند و نسبت به کاهش PH و افزایش مواد غیر یونی که ویسکوزیته آن را افزایش می‌دهند، حساسند.

بنزالکونیوم کلراید

بنزالکونیوم کلراید (BKC)، مایع غلیظ بی رنگی است که به دلیل خاصیت ضد میکروبی که در برابر طیف گسترده ای از باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها دارد، کاربردهای گسترده ای دارد. بنزالکونیوم کلراید برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ توسط Gerhard Domagk کشف شد و در بازار با نام chlorides zephiran به عنوان ضدعفونی کننده قوی عرضه شد. اولین محصول حاوی بنزالکونیوم کلراید در سال ۱۹۴۷ در آژانس حفاظت از محیط زیست در ایالات متحده به ثبت رسید. از آن زمان به بعد، این ماده در انواع مختلفی از محصولات مورد استفاده قرار می گیرند که طیف گسترده ای از محصولات خانگی، کشاورزی، صنعتی و درمانی را شامل می شوند. از جمله نام های تجاری این محصول عبارتند از: Zephiral،Zephiran chloride ، Osvan ، Paralkan ، Germitol ، Germici، Enuclen ،Drapolex ،Drapolene ، Cequartyl ، Benzalkonium A ، Benirol ، Bayclean ، Ammonyx. این ماده یک نمک آلی است که بعنوان یک ترکیب آمونیوم ۴تایی طبقه بندی می شود و دارای ۳ دسته کاربرد اصلی است : • بایوساید • سورفکتانت کاتیونی • و بعنوان یک عامل انتقال فاز

کوکامیدو پروپیل بتائین

کوکامید پروپیل بتائین از استرهای کوکو متیل مشتق می‌شود و به عنوان یک سورفکتانت آمفوتری ملایم که دارای خاصیت ایجاد کف و تغلیظ کنندگی است.

روغن نارگیل

روغن نارگیل یا روغن کوپرا، یک روغن خوراکی است که از هسته یا گوشت میوه نارگیل های بالغ برداشت شده از کف نارگیل (Cocos nucifera) استخراج می شود و کاربرد های مختلفی دارد. به دلیل محتوای بالای چربی اشباع شده، اکسید آن در برابر پوسیدگی مقاوم است و تا شش ماه در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد (۷۵ درجه فارنهایت) بدون خراب شدن دوام می آورد. از روغن نارگیل برای تهیه مواد آرایشی-بهداشتی و به عنوان یک ماده خوراکی استفاده می شود. روغن نارگیل نسبت به سایر روغن ها پایدارتر است و در دمای ۲۲تا ۲۴ درجه سانتی گراد ذوب می شود. از طرفی در مقایسه با سایر روغن های سرخ کردنی دمای لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه بیشتر است، در نتیجه حتی در حرارت بالا نیز نمی سوزد و دود نمی کند. شما می توانید برای خرید روغن نارگیل با مجموعه پدیدآورندگان تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید.