معرفی محصولات اصلی

اسید سیتریک

اسید سیتریک یک اسید آلی ضعیف است که با فرمول مولکولی C۶H۸O۷ شناخته می شود. این اسید به طور طبیعی در مرکبات دیده می شود. اسید سیتریک به عنوان یک ماده اسیدی در کرم ها، ژل ها و مواد خوراکی استفاده می شود.
در مکمل های غذایی، این اسید می تواند به عنوان یک ماده کمک فرآوری طبقه بندی شود. اسید سیتریک یک اسید آلفا هیدروکسی است که به عنوان یک ماده فعال در لایه برداری شیمیایی پوست نیز موثر است.
سالانه بیش از دو میلیون تن اسید سیتریک تولید می شود و به طور گسترده ای به عنوان یک ماده اسیدی و طعم دهنده به فروش می رسد.
مقالات
مقاله۱:

مروری بر تولید اسید سیتریک و کاربرد آن

به دلیل واحدهای جدید تولید بیوتکنولوژی که بیشتر در چین واقع شده اند، طی دو دهه اخیر عرضه جهانی اسید سیتریک از کمتر از ۰.۵ به بیش از ۲ میلیون تن رسیده است و تبدیل به بزرگترین ماده شیمیایی به دست آمده از طریق تخمیر زیست توده و بیشترین ماده آلی به کار رفته شده است. اسید سیتریک در انواع میوه ها و سبزیجات، به ویژه میوه های مرکبات وجود دارد. لیمو و لیموترش به ویژه غلظت اسید بالایی دارند. این ماده می تواند تا ۸٪ از وزن خشک این میوه ها را تشکیل دهد (حدود ۴۷ گرم در لیتر در آب میوه ها).
غلظت اسید سیتریک در مرکبات از ۰.۰۰۵ مول در لیتر برای پرتقال و گریپ فروت ودر لیمو و لیموترش تا ۳۰/۰ مول / لیتر است. این مقادیر در گونه ها بسته به حجم و شرایط رشد میوه متفاوت است. تولید اسید سیتریک در مقیاس صنعتی برای اولین بار در سال ۱۸۹۰ بر اساس صنعت مرکبات ایتالیا آغاز شد، جایی که آب را با آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) تصفیه می کردند تا سیترات کلسیم رسوب کند، که با استفاده از اسید سولفوریک رقیق جدا شده و دوباره به اسید تبدیل شد. در سال ۱۸۹۳، سی و همر کشف کردند ک می توانند اسید سیتریک را از قند تولید کنند. با این حال، تولید میکروبی اسید سیتریک از نظر صنعتی اهمیت پیدا نکرد تا اینکه جنگ جهانی اول صادرات مرکبات ایتالیا را مختل کرد.
مقاله ۲:
دیتا شیت ایمنی
طبق دستورالعمل های تعیین شده برای ایمنی این محصول مصرف زیاد این اسید می تواند خطراتی برای سلامتی داشته باشد. اگرچه اسید سیتریک، اسید ضعیفی است، اما قرار گرفتن در معرض اسید سیتریک خالص می تواند اثرات سوئی ایجاد کند. استنشاق این اسید ممکن است باعث سرفه، تنگی نفس یا گلودرد شود.
مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث درد معده و گلودرد شود. قرار گرفتن محلول غلیظ در پوست و چشم می تواند قرمزی و درد ایجاد کند. مصرف طولانی مدت یا مکرر آن نیز ممکن است به فرسایش مینای دندان منجر شود.
بازار فروش و کاربرد اسید فسفریک
اسید سیتریک یا به اصطلاح جوهر لیمو از جمله اسیدهای آلی است که در میوه هایی مانند پرتقال و لیموترش به وفور یافت می شود. کشور چین بزرگترین کشور تولید کننده این محصول است. این اسید بازار فروش گسترده ای دارد و در صنایع تولید نوشابه، آبمیوه، محصولات آرایشی و دارویی مصرف می شود. اسید سیتریک طعم ترش و خوبی به مواد غذایی داده و همچنین PH را نیز تنظیم می کند. از ساده ترین روش های تولید اسید سیتریک به کار بردن قارچ آسپراژیلوس است.
این اسید به دو صورت: آبدار یعنی مونوهیدرات و خشک یعنی هیدروز تولید می شود.
اسید سیتریک در نوع بدون آب به صورت پودرهای کریستالی بسته بندی شده و عرضه می گردد. با توجه به اینکه این محصول بازار فروش بسیار خوبی چه در داخل کشور و چه در زمینه صادرات دارد، شرکت پدیدآورندگان جم سعی کرده با حفظ کیفیت و قیمت اسید سیتریک بخشی از نیازهای بازار داخلی و خارجی را تامین نماید.
برخی از کاربردهای اسید سیتریک به شرح ذیل است:
به عنوان یک ماده غذایی و نوشیدنی
از آنجا که یکی از اسیدهای خوراکی قوی است، غالب استفاده از اسید سیتریک به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده مواد غذایی و نوشیدنی ها، به ویژه نوشابه و آب نبات است. نمک های سیترات از فلزات مختلف برای رساندن این مواد معدنی به شکل موجود از نظر بیولوژیکی در بسیاری از مکمل های غذایی استفاده می شود.
اسید سیتریک ۲۴۷ کیلو کالری در هر ۱۰۰ گرم دارد. اسید سیتریک را می توان به عنوان ماده امولسیون کننده به بستنی اضافه کرد تا چربی ها از هم جدا نشوند، برای جلوگیری از تبلور ساکارز به کارامل، یا به جای آب لیموی تازه به دستور کارامل اضافه می شود. اسید سیتریک همراه با بی کربنات سدیم در طیف وسیعی از فرمول های جوشان، هم برای جویدن (به عنوان مثال، پودرها و قرص ها) و هم برای مراقبت شخصی (به عنوان مثال، نمک های حمام، قرص های تمیز کننده چربی) استفاده می شود. اسید سیتریک که به صورت پودر خشک فروخته می شود، به دلیل شباهت ظاهری آن به نمک طعام، معمولاً به عنوان "نمک ترش" در بازارها و مواد غذایی فروخته می شود.
این ماده در مصارف آشپزی، به عنوان جایگزین سرکه یا آب لیمو، در صورت نیاز به اسید خالص، کاربرد دارد. از اسید سیتریک می توان در رنگهای غذایی استفاده کرد تا سطح pH یک ماده رنگی معمولی متعادل شود.
به عنوان ماده پاکسازی و تمیز کننده

اسید سیتریک یک ماده شیمیایی عالی است و با ایجاد محلول در فلزات، آنها را به هم متصل می کند. این ماده برای از بین بردن و جلوگیری از تجمع رسوب آهک در دیگهای بخار و اواپراتور استفاده می شود و می تواند برای تصفیه آب مورد استفاده قرار گیرد، که آن را برای بهبود اثر صابون ها و مواد شوینده لباس خشک می کند.
اسید سیتریک با قرار دادن فلزات در آب سخت، به این پاک کننده ها اجازه می دهد کف تولید کنند و بدون نیاز به نرم شدن آب بهتر کار کنند. اسید سیتریک ماده فعالی در برخی از محلول های تمیز کننده حمام و آشپزخانه است. محلولی با غلظت شش درصد اسید سیتریک باعث پاک شدن راحت لکه ها از شیشه می شود. از اسید سیتریک می توان در شامپو برای شستن موم و رنگ کردن مو استفاده کرد. اسید سیتریک، اولین ماده شستشوی موفقی است که برای جداسازی کامل یون لانتانیدها در طول پروژه منهتن در دهه ۱۹۴۰ مورد استفاده قرار گرفت. همچنین در صنعت، این ماده برای زدودن زنگ زدگی از فولاد استفاده می شود.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

جزئیات

جزییات جدول

لینک

کاربرد و فروش

خواص شیمیایی:
نام شیمیایی: اسید سیتریک
فرمول مولکولی: C۶H۸O۷
نوع: اسید آلی
شکل ظاهری: مایع یا پودر کریستالی سفید
چگالیgr/cm۳ (مونوهیدرات):۱/۶۶۵ 
انحلال پذیری در ۱۰۰ میلی لیتر آب:۳۷ گرم

دمای ذوب /سلیسیوس:۱۵۳
دمای جوش، سانتی گراد : ۳۱۰
جرم مولکولی، g/mol (بی آب):۱۹۲/۱۲۴
جرم مولکولی، g/mol (منوهیدرات):۲۱۰/۱۴
اسید سیتریک از اسیدهای آلی موجود در مرکبات است که اغلب برای دادن طعم ترش و اسیدی به مواد غذایی و نوشیدنی ها اضافه می شود.