معرفی محصولات اصلی

اسید استئاریک

اسید استئاریک یک اسید چرب است که از ۱۷ کربن در یک زنجیره خطی به علاوه یک گروه اسید کربوکسیلیک تشکیل شده است که در یک انتها یک گروه کربوکسیل و در سر دیگر یک گروه متیل دارند. این ماده به بیشترین اتم هیدروژن پیوند دارد، بنابراین به اصطلاح گفته می شود که یک اسید چرب اشباع شده است.
اسید استئاریک ممکن است از بسیاری از چربی ها و روغن های حیوانی و گیاهی بدست آید و در دمای اتاق به شکل ماده جامدی مومی است. از آنجایی که چربی های حیوانی به طور معمول تری گلیسیرید هستند، می توان اسید استئاریک را از طریق تصفیه آب با فشار و درجه حرارت بالا بدست آورد. همچنین می توان آن را از هیدروژناسیون برخی روغن های گیاهی اشباع نشده نیز به دست آورد.
 مقالات
مقاله۱:
تولید اسید استئاریک خالص

در واقع اسید استئاریک یک اسید آمینه بسیار رایج است که در ساخت بیش از ۳۲۰۰ محصول مراقبت از پوست و مو استفاده می شود. در برچسب های محصولات، گاهی اوقات با نام های دیگری از جمله Century ۱۲۴۰، cetylacetic acid، Emersol ۱۲۰، Emersol ۱۳۲، Emersol ۱۵۰، Formula ۳۰۰ و Glycon DP ذکر شده است.
چربی ها و روغن های غنی از اسید استئاریک:
• چربی حیوانی (تا ۳۰٪)
• چربی گیاهی (به طور معمول کمتر از ۵%)
از نظر بیوسنتز، اسید استئاریک از طریق کربوهیدرات ها و از طریق دستگاه های سنتز اسیدهای چرب تولید می شود که در آن استیل-CoA به بلوک های سازنده دو کربن کمک می کند. به طور کلی، کاربردهای اسید استئاریک از ویژگی دو عملکردی آن، با یک سر قطبی که می تواند به کاتیون های فلزی متصل شود و یک زنجیره غیر قطبی که حلالیت را در حلال های آلی ایجاد می کند، بهره می برد. این ترکیب منجر به استفاده از اسید آستئاریک به عنوان سورفکتانت و ماده نرم کننده می شود. اسید استئاریک تحت واکنش های معمول اسیدهای کربوکسیلیک اشباع شده قرار می گیرد که یکی از موارد قابل توجه کاهش الکل استئاریل و استری شدن با طیف وسیعی از الکل ها است.
مقاله ۲: دیتا شیت ایمنی
بانک اطلاعات مواد آرایشی به طور کلی اسید استئاریک را "ایمن و ملایم" توصیف می کند. با این حال، گفته می شود که اسید استئاریک می تواند برای کسانی که پوست حساس دارند تحریک کننده باشد. مانند سایر مواد شیمیایی، این ماده نیز می تواند یک ماده سرطان زا یا محصولی باشد که خطر سرطان را افزایش می دهد. طبق دستورالعمل های مشخص شده برای ایمنی اگر اسید استئاریک از طریق پوست جذب شود ممکن است مضر باشد.
همچنین ممکن است با علائمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال باعث تحریک دستگاه گوارش شود.
بازار فروش و کاربرد اسید استئاریک
با توجه به تنوع محصولات و مشتقات بدست آمده از اسید استئاریک این محصول بازار فروش بسیار خوبی چه در داخل کشور و چه در زمینه صادرات دارد. شرکت پدیدآورندگان جم با بهره گیری از امکانات به روز و کارکنان با تجربه موفق به تولید این محصول بسیار ارزشمند در عرصه تولید کشور ایران شده است. قیمت اسید استئاریک ارزان است به همین علت کاربرد گسترده ای پیدا کره و از آن در ساخت شمع، صابون و برخی مواد پلاستیکی استفاده می شود.
همچنین برای سخت شدن صابونهای تهیه شده از روغنهای گیاهی نیز استفاده می شود. از ترکیبات اسید استئاریک در تولید شامپوها، صابون های مایع و مواد آرایشی نیز استفاده می شود. اسید استئاریک برای تهیه نرم کننده های پارچه نیز به همراه روغن کرچک کاربرد دارد. از این اسید همچنین برای تولید مکمل های غذایی استفاده می شود. اسید استئاریک به عنوان یک عامل ضد دیابت و آنتی اکسیدان نیز شناخته شده است.
برخی دیگر از کاربردهای این اسید به شرح ذیل است:
به عنوان افزودنی غذایی
اسید استئاریک (شماره E E۵۷۰) در برخی غذاها یافت می شود.
صابون، مواد آرایشی، شوینده
اسید استئاریک عمدتا در تولید مواد شوینده، صابون و مواد آرایشی مانند شامپوها و محصولات کرم اصلاح استفاده می شود. صابون ها مستقیماً از اسید استئاریک ساخته نمی شوند بلکه به طور غیرمستقیم با صابون سازی تری گلیسیریدهای متشکل از استرهای اسید استئاریک ساخته می شوند. استرهای اسید استئاریک با اتیلن گلیکول، استئارات گلیکول و دیستئارات گلیکول برای تولید اثر براق بودن در شامپوها، صابون ها و سایر محصولات آرایشی استفاده می شود. آنها به صورت مذاب به محصول اضافه می شوند و اجازه می یابند در شرایط کنترل شده متبلور شوند.
مواد شوینده نیز از آمیدها و مشتقات کوارتار آلکیلامونیوم اسید استئاریک بدست می آیند.
ساخت باتری
اسید استئاریک به عنوان یک افزودنی منفی در ساخت باتری های اسید سرب استفاده می شود. این باور وجود دارد که اسید استئاریک، خاصیت آبگریزی بار منفی را، خصوصاً در طی فرآیند شارژ باتری خشک افزایش می دهد.
در نتیجه، زمان شارژدهی یک باتری خشک بدون بار در هنگام پر کردن و شارژ اولیه (IFC) نسبت به باتری مونتاژ شده با صفحاتی که حاوی مواد افزودنی اسید استئاریک نیستند، نسبتاً کم است.
صنعت شمع سازی
اسیدهای چرب از جمله اسید استئاریک از عناصر سنتی مورد استفاده در صنعت شمع سازی هستند.
ساخت آبنبات

از اسید استئاریک به همراه قند ساده یا شربت ذرت به عنوان سفت کننده آب نبات استفاده می شود. ساخت مواد آتش بازی در آتش بازی، اغلب از اسید استئاریک به عنوان پوشش پودرهای فلزی مانند آلومینیوم و آهن استفاده می شود. این ماده از اکسیداسیون جلوگیری می کند و اجازه می دهد ترکیبات برای مدت زمان طولانی تری ذخیره شوند.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

جزئیات

جزییات جدول

لینک

کاربرد و فروش

خواص شیمیایی
فرمول مولکولی: C۱۸H۳۶O۲

جرم مولی گرم بر مول:۲۸۴.۴۸

شکل ظاهری: سفید جامد
چگالی گرم به مول : ۰.۸۴۷ در ۷۰سانتی گراد
دمای ذوب، سانتی گراد: ۱۵۷.۳

دمای جوش،سانتی گراد ۷۲۱
انحلال‌پذیری در آب، mlg/lit: ( سانتی گراد۲۰) ۳
ضریب شکست: ۱.۴۲۹۹
اسید استئاریک یک اسید چرب است که از ۱۷ کربن در یک زنجیره خطی به علاوه یک گروه اسید کربوکسیلیک تشکیل شده است که در یک انتها یک گروه کربوکسیل و در سر دیگر یک گروه متیل دارند.